sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kuningatarkääretorttu

Vieraita tulossa ja tuliterä kenwoodilainen valmiina testaukseen, joten ei muuta kuin kääretortun tekoon:

Pohja:
4 kpl munia
1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g rahkaa

omatekoista mustikka-vadelma hilloa (myös kaupan kuningararhillo tai vauvojen kuningatarsose sopii varmasti)
tai
mustikoita ja vadelmia sekä ripaus perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet joukkoon sihdin läpi. Sekoita varovasti. Taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paisto 225 astetta n. 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjaleivinpaperi.

Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Tarvittaessa sokeria.
Tortun jäähdyttyä levitä rahka ja sen päälle hillo / marjat. Kääri torttu tiukalle ja laita jääkaappiin "tekeytymään". Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti