lauantai 12. toukokuuta 2012

Kivikkopenkin elvytys

Kuten varmaan monella muullakin on käynyt, upouusi talomme jäi hurjan hiekkapatjan ja korkean kivijalan ansiosta hurjasti muuta maastoa ylemmäksi. Alkuun se näytti tosi hassulta, ja mieheni uhkasikin hankkia paaaaljon täyttömaata luiskaamista varten. Onneksi hän ei ehtinyt asiaa muilta töiltään hoitaa, sillä tarvittava luiskaus ei olisi varmaan kaikissa suunnissa mahtunut edes tontin rajojen sisäpuolelle...

Kivikkopenkki kesällä 2011
Minä näppäränä tyttönä ideoin pahimpaan ongelmakohtaan pengerryksen ja ylimääräistä kiveä kun tontilta löytyy yllin kyllin, niin viimeistään näiden kuvien inspiroimana toteutimme sammalleimupenkin. Olin ihastellut leimumättäitä jo aikoinaan Tromssan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Viime kesänä siihen kivikkoon sitten istutettiin erivärisiä sammalleimuja (mm. Scarlet Flame) sekä keltamaksaruohoa. Toisesta päästä penkkiä löytyy myös perheen miesväen "suosikkikukat" seittimehitähdet (ovat muuten upeita!) sekä perinteisemmät mehitähdet.

Tänä keväänä oikein säikähdin, miten masentuneelta kivikkopenkkini sammalleimut näyttävät. Lähinnä harmaanruskeilta kuivuneilta tuppailta, kun muut penkin asukit olivat kauniin vihreitä heti lumien sulamisen jälkeen. Mietin jo, että nytkö tämä oli tässä, mutta onneksi googlettamalla sain lohduttavan vastauksen. Jäämme siis odottelemaan kivikkopenkin elpymistä... Raportoin siitä lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Oi, ihana huomata, että kivipenkereemme on innoittanut teitä! Sammalleimujen (joka)keväistä resuisuutta ei kannata pelästyä :) - kyllä ne elpyvät. Sitä en ole vielä koskaan kokeillut, auttaisiko niiden "kevätahavaan" suojaaminen kevätauringolta alussa. Voi olla, etten viitsikään kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Joo, nyt näyttää jo huomattavasti vihreämmältä. Ihan turhaan siis säikähdin...

    VastaaPoista