Tällä kertaa uskaltauduin tekemään mustikkapiirakan, kun vaniljakastikekin oli menossa vanhaksi. Yleensä teen sen tällä reseptillä, mutta nyt teki mieli kunnon kaurahiutaleversiota, joten tämmöinen siitä tuli:
Kaurainen mustikkapiirakka
150 g margariinia0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl venhäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Pinnalle: n. 0,5 l mustikoita, sokeria
Sekoita voi ja sokeri. Lisää kaurahiutale-jauhoseos. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle ja sokeria maun mukaan. Jäisiin marjoihin kannattaa sekoittaa ripaus perunajauhoja, niin se pitää nesteen kurissa. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti