sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pakastimen tyhjennys ja kaurainen mustikkapiirakka

Näin alkukesästä sitä on ohjelmassa ainakin toisen pakastimen tyhjennys ja sulatus tulevaa satokautta varten. Sen kun vielä osaisi etukäteen aavistaa, mitä satoa saadaan (nimim. kaipasin toissakesän hillasatoa viime talvena).

Tällä kertaa uskaltauduin tekemään mustikkapiirakan, kun vaniljakastikekin oli menossa vanhaksi. Yleensä teen sen tällä reseptillä, mutta nyt teki mieli kunnon kaurahiutaleversiota, joten tämmöinen siitä tuli:

Kaurainen mustikkapiirakka

150 g margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl venhäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Pinnalle: n. 0,5 l mustikoita, sokeria

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kaurahiutale-jauhoseos. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle ja sokeria maun mukaan. Jäisiin marjoihin kannattaa sekoittaa ripaus perunajauhoja, niin se pitää nesteen kurissa. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti