sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäiväpuuhastelua

Aamutuimaan oli portaille ilmaantunut kaukaasianmaksaruohoa ja muutama kivikkomehitähti. Tuumasta toimeen ja uutta penkkiä perustamaan jo aiemmin suunnitellulle paikalle. Olin puuhastelussa kahden pikkuapulaisen kanssa enemmän piällysmiehenä, sillä pienin ei oikein vielä pärjää ilman äitiä. Onneksi hän otti kunnon päikkärit, niin ehdin sentään pari kiveä kantaa...

Kivikkopenkki II
Kivikkopenkereeni sai siis jatkoa kulkuväylän toiselle puolelle. Alun perin olin suunnitellut siihenkin sammalleimupenkkiä, mutta löysin kätköistäni kissankäpälää, jonka seuraksi ajattelin vielä hankkia hopeahärkkiä. Toiseen osioon sain äidiltäni patjarikkoa ja kolmanteen anopilta suikeroalpia. Tästä tuli siis oikein äitienpäiväpenkki monellakin tapaa! 

Tuollainen pengerpenkki oli helppo tehdä: Laitoimme hiekkarinteeseen ensin suodatinkankaan, jonka päälle rajasimme kivistä alueen. Siihen saatiin tontilta toissakesänä kuorituista maista ja hiekasta sopiva seos kivikkokasveille. Reunoille voi sitten oman makunsa ja taiteellisen silmänsä mukaan laitella erikokoisia kiviä koristeeksi. Niitä on helppo lisätä jälkeenpäinkin.    


5 kommenttia:

  1. Hopeahärkki on ihan kaunis muttamutta... minä varoisin sitä. Sain sen puolessa kesässä leviämään kivikkokukkapenkkiini niin lahjakkaasti, että kaduin jo pian katkerasti ja yritin siirtää sen omppupuiden alle kasvamaan ruohonleikkurilla rajattavaan tilaan. Kivikkokukkapenkkini nyt on jo purettavanakin (ei hopeahärkin takia mutta osa turveharkkoreunuksesta on jatkokäyttökelvoton hopeahärkin takia).

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ja onnea uudesta blogista, pihasta ja pikkutaimista :) Puutarhahulluus on parasta, mitä tiedän, ja bloggaaminenkin tosi kivaa ja lapsetkin suloisia oman aikansa... (kuopus kohta mulla eskarissa ja esikoinen kotoa muuttamassa).

    VastaaPoista
  3. Kiitos varoituksesta jl! Olen yrittänyt osioida penkkiäni kivillä, mutta voi tosiaan olla että lopputulos on sekasotku, kun kasvit leviävät niin kovasti...

    Kiitos myös onnitteluista! Voi että odotan, että lapset ois isompia, vaikka mainiota aikaa tämäkin on ;) Sitten joskus on toivottavasti enemmän aikaa omillekin harrastuksille...

    Käyhän jl vastakin kurkkimassa täällä! :)

    VastaaPoista
  4. Hopeahärkki ei siis pysy minkään rajojen eikä osioiden sisäpuolella :D mutta nättiähän se on. Kissankäpälän kanssa laittaisin jotain muuta... miten olisi jokin maksaruoho (nekin leviää mutta ei ehkä ihan niin hulluna kuin hopeahärkki) tai vaikka jokin matala ajuruoho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten täytyy vain toivoa, että pikkuapulaisen maahan kaatamista siemenistä suurin osa jää itämättä... :D

      Muut vaihtoehdot taitaa olla kitkeä ahkerasti tai antaa rehottaa :D Ens kerralla kysyn kyllä täällä etukäteen vinkkejä ;)

      Poista