maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pihanurmea tekemässä

Vihdoin on päästy ahkeroimaan pihanurmea. Hiekka tasattiin jo viime kesänä ja piipitettiin (myöhemmin esiteltävällä) laserlaitteella siten, että kallistus olisi suurinpiirtein tasainen ja talosta poispäin :) Aika on mennyt kaiken muun mahdollisen parissa, joten varsinainen nurmikon teko tuli "työlistalle" vasta nyt.

Kiviä odotellessa
Ensin tehtiin kivijalan juurelle laudasta "kehikot", joiden sisus täytettiin kivillä. Näin saatiin kivijalan juureen vettä läpäisevä kaistale.

Varsinaiselle nurmikolle tuotiin savimaista maata alle, jolla saatiin pintaa vähän tiiviimmäksi, tasaisemmaksi ja hieman kosteutta pitävämmäksi. Savikerroksen päälle tuotiin ruokamultaa, tasattiin vielä lisää ja sitten kylvettiin siemenet. Ostimme jotain pelikentille sopivaa nurmikonsiementä, koska pihalla kuljetaan paljon nurmikolla ja saatetaan ajella trakotrilla tai autollakin välillä "epävirallisempia reittejä". Saa nähdä, miten se kestää.

Tee-se-itse-jyrä
Jyräksi kelpasi vanha puupölkky. (Arvatkaa vaan, olisiko 2,5 -vuotias apulainen halunnut tuollaisen oman?!) Tällä konstilla saatiin istutetusta alueesta niin tiivis, että se kestää astua.

Nyt viikon päästä urakasta näyttää siellä jo pikkuisen vihertävän! Laitan kuvan sitten, kun sitä voi kutsua nurmikoksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti