sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Meidän oma pönttöpäivä

Pihametsän siimeksessä
Nyt viimeisimmät viikot ovat menneet erityisesti minun osaltani melkoisella lintuteemalla:

 • Muut tuntuvat liimailevan kivoja sisustustarroja lastenhuoneen sienille, mutta minä kehystin pojille "pihapiirin lintuja"-kortin tauluksi...
 • Vierailin ekaa kertaa elämässäni Liminganlahdella ja luontokeskuksella. Suosittelen menemään tuonne koko perheellä, tosi mukava paikka ja hyvä toiminnallinen näyttely!
 • Kuulin ekaa kertaa elämässäni teeren soidinpulputusta (toki lapsena mökillä olen saattanut kuulla, mutten ole tunnistanut sitä aiemmin).
 • Tehtiin kurki- ja joutsenretki koko perheellä lähipelloille. Tämä otettaneen uudelleen ohjelmaan vielä hieman myöhemmin keväällä. 


Mitähän tuolta löytyy...
Ja tänään vietimme omaa pönttöpäivää tyhjentämällä ja korjaamalla pihan linnunpöntöt. Tämä olisi hyvä ottaa jokavuotiseen ohjelmaan, vaikka meinaa tupata unohtumaan. Jospa vaikka ensi keväänä ehtisi nikkaroida muutaman lisääkin. Lähinnä kirjosiepot noissa nykyisissä ovat pesineet, mutta miksei voisi tehdä muillekin linnuille "suunniteltuja" pönttöjä. Mm. Birdlifen sivuilta löytyy hyvät rakennusohjeet pöntöille.

Meillä alkaa kivasti metsä ihan pihalta, joten linnuilla on omaa rauhaa, vaikka pojat pitävätkin välillä melkoista meteliä. Pian pojat alkavat olla siinä iässä, että aletaan porukalla bongata ja tunnistaa lintuja. Ovat kyllä aivan vauvasta asti tykänneet kovasti seurata lintuja, ja täällä maallahan se onnistuu erittäin hyvin. 2-vuotias sanoo kaikkia lintuja yleisnimellä "titi" ja nyt yrittää opetella sanomaan västäräkki (kannattaa aloittaa tommosella helpolla nimellä ;) ). Nyt se on meidän kesken "pästä".


2 kommenttia:

 1. Meillä oli pönttöpäivä viikko sitten, kun ripustettiin uudet pöntöt lahonneiden tilalle. Lintujen elämää on kiva seurata ja linnunlaulua mukava kuunnella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Gitta! Kiva kun kävit taas! Laitoinkin sinun blogin tuonne suosikeihin, niin muistan käydä kurkkimassa. Hienoja pönttöjä ja upeita kasveja!

   Poista