keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Rahkamuffinit poikasten tapaan

Kuten blogistani voi ehkä päätellä, tykkään leipoa ja laittaa ruokaa. Fakta on kuitenkin se, että yhden - saati kahden - pienen miehen kanssa kaikesta ravintoon liittyvästä on tullut pakkopullaa (miten hyvä sana tähän! :D)

Paras vaihe?
Moni pienten lasten äiti (ja toki myös isi) tuskailee sen kanssa, että lapset ei syö kunnolla / tarpeeksi / terveellisesti jne. Meillä "ongelma" on ollut miltei päinvastainen: Lapset on vielä lähes kaksivuotiaana huutaneet nälkäänsä vähän ennen ruoka-aikaa, syöneet jääkaapin päivässä tyhjäksi, ruoan menekkiä on enemmänkin saanut jarrutella ja yltiöinnokkaasti yrittäneet olla apuna ruoanlaitossa kuumien kattioiden ja patojen ääressä. Ruoanlaitto on ollut siis lähinnä äidin näkökulmasta mahdollisimman pikainen ja stressaava toimenpide. Ja leipominen rajoittunut niihin hetkiin, kun olen saanut toisen tai molemmat pojat jonkun hoitoon.

Nyt alkaa elämä voittaa tältäkin osin ja pääsimme kolmestaan leipomaan rahkamuffineita: 2-vuotias osasi asetella muffinivuoat pellille (toki äiti auttoi irroittamaan ne toisistaan) ja 4-vuotias osasi mitata aineksia ja kahdella pikkulusikalla tipautella muffinitaikinaa vuokiin. Kauniita noista ei tullut ja paistuivatkin vähän liikaa, kun pienempi keksi kakkahädän juuri kriittisillä minuuteilla. Mutta mukavaa yhteistä puuhaa joka tapauksessa! Yleensä meillä rajoitetaan herkut pääosin juhliin ja mahdollisten vieraiden kanssa kahvitteluun, mutta tänään ei taida olla edes neuvottelunvaraa, joten taitaa mennä välipalana...

Lopputulos
P.S. Leipomisidea lähti siitä, kun ostin maustettua rahkaa tähän lempparipikapikavierasvarakakkuun, mutta vieraat peruivatkin tulonsa ja rahka uhkasi mennä vanhaksi jääkaapin perukoilla. Tuo muffiniohje on kiva, kun siihen käy mikä tahansa maustettu rahka ja toki joukkoon voi lisätä vaikka oikeita marjojakin esim. kuningatarrahkan lisukkeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti